Ryba s pyré

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Brambory
  • 800 g Pstruh
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý celý
  • 1 kávová lžička Pepř bílý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 0.125 l Ocet vinný
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 514 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 338 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 399.7 mg
  • Draslík 1463.8 mg
  • Vláknina 9595.5 mg
  • Vitamín A 9595.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.1 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme a osušíme pstruhy. Osolíme je a pokapeme citronovou šťávou. Svážeme nití ocas a hlavu pstruha.

  • 2

    Cibuli oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Nasekáme petrželku. Do hrnce dáme litr vody, přidáme ocet, cibuli, petrželku, bobkový list a pepř, necháme 20 minut vařit.

  • 3

    Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě 20 minut, poté je scedíme.

  • 4

    Ve woku rozehřejeme máslo a brambory promícháme, posypeme je natrhaným koprem.

  • 5

    V octovém vývaru uvaříme pstruhy cca 15 minut.

  • 6

    Žloutky promícháme se solí a vyšleháme je. Misku se žloutky dáme do vodní lázně a přiléváme zbytek citronové šťávy, dokud omáčka nezhoustne.

  • 7

    Podáváme se pstruhem a bramborami.

Komentáře k receptu