Povidla z čerstvé mrkve

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 15

Suroviny

  • 750 g Cukr krystal
  • 500 ml Voda pitná
  • 2 ks Citrony
  • 1 dl Rum
  • 2 kg Mrkev kořen
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 268 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 307 g
  • Sodík 2 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 51 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 20.5 mg
  • Vláknina 9280 mg
  • Vitamín A 9280 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mrkev očistíme, důkladně omyjeme a pokrájíme. Vložíme do hrnce, podlijeme vodou a podusíme doměkka. Poté rozemeleme na masovém mlýnku a znovu krátce povaříme.

  • 2

    Přisypeme cukr, přilijeme šťávu vymačkanou z citronů a téměř všechen rum a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Povidla rozdělíme do skleniček a necháme vychladnout. Zakápneme zbylým rumem, zavíčkujeme a uchováme v temné a studené místnosti.

Komentáře k receptu