Jelení guláš

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Slanina vepřová
  • 600 g Jelení maso
  • 1 kávová lžička Kapary sterilované
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 0.5 ks Citrony
  • 1 ks Olej stolní
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Majoránka
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 0.25 l Smetana 12% (konzumní)
  • 0.125 l Víno bílé
  • 1 šálek Vývar z hovězích kostí
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2709 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 274 g
  • Sodík 783 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 312.6 mg
  • Draslík 906.7 mg
  • Vláknina 3566.4 mg
  • Vitamín A 3566.4 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.8 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 68.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou plec bez kostí nakrájíme na kousky. Slaninu nakrájenou na kostičky osmahneme na oleji dosklovita, přidáme jemně nakrájenou cibuli a osmahneme ji do světlehněda. Nakonec osmahneme osolené a opepřené kousky masa. Přisypeme papriku, majoránku, tymián, přidáme citronovou kůru i šťávu a nasekané kapary. Vše podlijeme vínem a pod pokličkou dusíme do poloměkka.

  • 2

    Když je šťáva téměř vysmahlá, zaprášíme ji moukou, přidáme kyselou smetanu a tolik vývaru, aby vznikla přiměřeně hustá omáčka. Maso dusíme pod pokličkou doměkka.

  • 3

    Podáváme s houskovými knedlíky.

Komentáře k receptu