Vaječné kari
Suroviny
- 1 kávová lžička Kari koření
 - 1 ks Cibule
 - 4 ks Rajčata
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Kečup
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 2 polévková lžíce Tuk
 - 2 polévková lžíce Pažitka
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 215 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 160 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 254.8 mg
 - Draslík 337.5 mg
 - Vláknina 3385.5 mg
 - Vitamín A 3385.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17.1 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na tuku osmahneme jemně nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek. Posypeme kari kořením, moukou a krátce osmahneme.
 - 
                                2
Přidáme na kousky nakrájená rajčata, kečup, vodu a mícháme, až vznikne hustá omáčka. Vaříme asi 5 minut.
 - 
                                3
Omáčku osolíme, dochutíme citronovou šťávou, vložíme na čtvrtky nakrájená, uvařená vejce a vše krátce prohřejeme.
 - 
                                4
Před podáváním vmícháme do omáčky nasekanou pažitku.