Mátový šarbat
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 28 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 0 mg
 - Bílkoviny 0 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 7.9 mg
 - Vláknina 26.1 mg
 - Vitamín A 26.1 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.7 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytou mátu přelijeme vařící vodou a necháme asi 15 minut ustát.
 - 
                                2
Přecedíme, ochutíme citronovou šťávou, dolijeme vodou na 1l a podle chuti osladíme.
 - 
                                3
Šarbat podáváme s ledem.