Studená jablečná polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 196 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 12 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 15 mg
 - Draslík 143.3 mg
 - Vláknina 6937.5 mg
 - Vitamín A 6937.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23.9 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jablka oloupeme a nakrájíme na plátky.
 - 
                                2
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vodou a krátce povaříme. Prochladlou jíšku vlijeme do mixéru a mixujeme za postupného přidávání jablek.
 - 
                                3
Polévku ochutíme špetkou cukru a citronovou šťávou a nastrouhanou kůrou.
 - 
                                4
Pokrm podáváme vychlazený, zejména v létě.