Rybí polévka s chlebem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 165 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 230 g Krevety tygří - loupané
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 1800 g Filé rybí
  • 8 krajíc Chléb konzumní
  • 150 ml Olej olivový
  • 150 ml Olej olivový
  • 5 kávová lžička Citronová šťáva
  • 0.25 kávová lžička Pepř cayenský
  • 0.25 kávová lžička Chilli paprička sušená
  • 0.25 kávová lžička Šafrán
  • 0.25 kávová lžička Šafrán
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Celer řapíkatý
  • 1 ks Pórek
  • 1 ks Fenykl sladký - hlíza
  • 1 ks Pomeranče
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Tymián čerstvý
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 5 stroužek Česnek
  • 2.25 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1054 kcal
  • Sacharidy 66 g
  • Tuky 55 g
  • Sodík 247 mg
  • Bílkoviny 146 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 102 mg
  • Draslík 642.8 mg
  • Vláknina 11768.8 mg
  • Vitamín A 11768.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 81.1 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ryby očistíme, nakrájíme na kousky, vyndáme kosti, ale nevyhazujeme je. Vyloupeme krevety a krunýře dáme vařit s rybími kostmi 20 minut do mírně osolené vody, potom přecedíme a vývar odložíme.

  • 2

    Cibuli, česnek, celer, fenykl a pórek opékáme 20 minut v hrnci s rozehřátým olejem. Vmícháme rajčata, červenou papriku, bobkový list, pomerančovou šťávu a kůru, šafrán, krevety, tymián, kousky rybího masa a vše zvolna 40 minut povaříme.

  • 3

    Pod silně rozehřátým grilem pečeme 8-10 minut po obou stranách čtvrtky papriky potřené trochou olivového oleje a necháme je vychladnout v plastovém sáčku. Po vychladnutí je ze sáčku vyjmeme, odstraníme z nich opálenou slupku, nakrájíme je, přidáme žloutek, chilli papričku, sůl, šafrán, pepř a vše rozmixujeme na hladkou pastu. Tenkým praménkem přiléváme olivový olej, a když hmota začne houstnout, začneme olej přilévat rychleji. Osolíme, opepříme, přilijeme citronovou šťávu, necháme mírně vychladnout, rozmixujeme a protlačíme sítem.

  • 4

    Než začneme servírovat, polévku přihřejeme, ochutíme cayenským pepřem, solí a černým pepřem. Opečeme krajíčky chleba, dáme do talířů a přelijeme je polévkou. Studenou omáčku s paprikou a šafránem servírujeme zvlášť.

Komentáře k receptu