Grilovaný mořský jazyk
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 509 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 34 g
 - Sodík 357 mg
 - Bílkoviny 40 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 141 mg
 - Draslík 772.5 mg
 - Vláknina 3263.1 mg
 - Vitamín A 3263.1 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 26.7 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 42.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na grilovací rošt rozložíme porce ryby obalené v mouce smíchané se solí a potřené rozpuštěným máslem (3 lžícemi). V předehřátém grilu grilujeme 5 minut z každé strany.
 - 
                                2
V hrnci rozpustíme zbývající máslo a když začne hnědnout a silně oříškově vonět, prudce ho ochladíme tak, že hrnec s máslem postavíme do připravené mísy se studenou vodou.
 - 
                                3
Ryby rozdělíme na talíře, pokapeme citronovou šťávou, posypeme petrželkou, nakládaným citronem a nakonec přelijeme ochlazeným máslem a ozdobené klínky citronu ihned servírujeme.