Hřebenatky na česneku a limetce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 12 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 ml Citronová šťáva
  • 10 ml Sherry brandy
  • 20 ml Omáčka sójová
  • 2 kávová lžička Cukr palmový
  • 1 kávová lžička Omáčka rybí
  • 2 kávová lžička Olej sezamový
  • 1 ks Chilli paprička
  • 2 ks Limetka
  • 20 ks Hřebenatka
  • 1 ks Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 220 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 381 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 66 mg
  • Draslík 709.9 mg
  • Vláknina 2307.5 mg
  • Vitamín A 2307.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme osm stroužků česneku a chilli na kostičky, limetkovou kůru a listy limetky, obojí nadrobno nakrájené. Smícháme také limetkovou šťávu, omáčku, sherry, cukr, olej a rybí omáčku. Mícháme, dokud se cukr, nerozpustí, pak vše přidáme do česnekové směsi.

  • 2

    Na každou lasturu hřebenatek naklademe jednu lžičku směsi a uložíme ji do hrnce s vroucí vodou na pařák. Po jedné až jedné a půl minutě prodáváme s rýží.

Komentáře k receptu