Filety na citronu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 26 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 8 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 plátek Anglická slanina
  • 1 kg Cípal
  • 1 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 86 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 203 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 9.7 mg
  • Draslík 50 mg
  • Vláknina 3195.8 mg
  • Vitamín A 3195.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filety omyjeme, osušíme a vykostíme. Okořeníme je, přidáme lístky šalvěje a zabalíme do slaniny. V míse zakryté fólií filety položíme minimálně na třicet minut do ledničky, mohou tam zůstat ale i několik hodin.

  • 2

    Filety smažíme na másle dvě až tři minuty z obou stran, podáváme okamžitě s plátky citronu.

Komentáře k receptu