Okra se zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 226 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 79 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 811.2 mg
 - Vláknina 13192.5 mg
 - Vitamín A 13192.5 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 54 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rajčata ponoříme na třicet sekund do horké vody, pak je zchladíme, oloupeme a nasekáme je na kousky. Z okry uřízneme stonky.
 - 
                                2
Na oleji osmahneme plátky cibule a drcený koriandr, až začnou chytat barvu. Pak přidáme celou okru, tři prolisované stroužky česneku a pokračujeme jednu minutu. Pomalu pak vmícháme rajčata a cukr a dusíme je dvacet minut, až okra změkne. Poté přimícháme kůru a šťávu, sůl, pepř, cukr a okamžitě podáváme.