Pečené mušle
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 314 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 1203 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 70 mg
 - Draslík 891.3 mg
 - Vláknina 1405 mg
 - Vitamín A 1405 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 37.8 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mušle omyjeme a dáme je na několik hodin do mísy plné osolené studené vody. Oloupeme 1 stroužek česneku a pokrájíme na plátečky. Jemně nasekáme petrželku.
 - 
                                2
V misce smícháme citronovou šťávu se špetkou soli a čerstvě mletého pepře, přilijeme olej, přidáme nasekanou petrželku, pokrájený česnek a vidličkou vymícháme hladkou zálivku.
 - 
                                3
Scedíme mušle, nasypeme je do velké pánve a na středním plameni pod pokličkou za občasného zatřesení pánví necháme otevřít. Stáhneme pánev z ohně, vyloupeme korýše ze skořápek, odstraníme z nich tmavou část a zbytek dáme do mísy. Skořápky a neotevřené mušle vyhodíme.
 - 
                                4
Přelijeme vyloupané korýše připravenou zálivkou, promícháme je a necháme za občasného zamíchání 20-30 minut odpočinout. Rozpálíme nad plamenem pánev s nepřilnavým dnem a postupně v ní opečeme korýše scezené z marinády. Vložíme je na servírovací mísu a ihned podáváme, posypané nasekanou petrželkou.