Platýz na vermutu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Platýz - filety
  • 10 g Šalvěj čerstvá
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Sůl
  • 50 ml Olej olivový
  • 50 ml Citronová šťáva
  • 70 ml Dolin - Vermouth
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 329 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 650 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 96 mg
  • Draslík 796.1 mg
  • Vláknina 2882.5 mg
  • Vitamín A 2882.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.7 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nadrobno nasekaný česnek smícháme se 2 lžícemi olivového oleje, citronovou šťávou, solí a pepřem a marinádou potřeme filety, které proložíme lístky šalvěje a necháme marinovat asi 1 hodinu, zakryté potravinářskou fólií.

  • 2

    Zbývající olej zahřejeme v pánvi a rybí filety opečeme po každé straně 2 minuty. Přidáme šalvějové lístky a krátce vše osmahneme. Rybí filety vyjmeme, rozdělíme na talíře a výpek zalijeme vermutem. Krátce provaříme a omáčkou přelijeme ryby.

Komentáře k receptu