Ropušnice s citronovou zálivkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 226 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 591 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 56.9 mg
 - Draslík 964.9 mg
 - Vláknina 3172.5 mg
 - Vitamín A 3172.5 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 21.9 mg
 - Vitamín E 2.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupaný zázvor rozmixujeme s citronovou šťávou, olejem a špetkou soli.
 - 
                                2
Z cuket podélně oloupeme pruhy tak, aby oloupaná i neoloupaná místa byla přibližně stejně široká. Nakrájíme na kolečka, orestujeme na trošce oleje tak, aby cukety zůstaly ještě křupavé, Osolíme, opepříme a uchováme v teple. Rajče oloupeme a nakrájíme na kostičky.
 - 
                                3
Osolené filety opečeme 2 minuty z každé strany na oleji. Dochutíme solí a pepřem.
 - 
                                4
Poté filety rozdělíme na talíře, obložíme kolečky cukety, doplníme citronovou zálivkou, posypeme sekanou pažitkou a kostičkami rajčete.