Rýže s pomeranči a ovocným krémem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 100 g Džem meruňkový
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 150 g Rýže loupaná
  • 10 g Cukr krupice
  • 150 g Cukr moučkový
  • 75 g Cukr moučkový
  • 75 g Marmeláda malinová
  • 1 ks Citrony
  • 3 ks Pomeranče
  • 1 ks Pomeranče
  • 4 ks Vaječný bílek slepičí
  • 8 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 580 kcal
  • Sacharidy 112 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 60 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 98 g
  • Cholesterol 19.2 mg
  • Draslík 394.8 mg
  • Vláknina 12560 mg
  • Vitamín A 12560 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 100.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži přebereme, propláchneme, spaříme vroucí vodou a necháme okapat. V hrnci rozpálíme 60 g másla, přidáme rýži, zalijeme vroucí vodou a v troubě necháme dusit.

  • 2

    Smícháme moučkový cukr s nastrouhanou citronovou a pomerančovou kůrou (2 pomeranče necháme stranou) i šťávou. Důkladně promícháme, aby cukr zežloutl. Poté cukr vmícháme do rýže, podusíme doměkka a necháme vychladnout.

  • 3

    Na ovocný krém smícháme moučkový cukr s malinovou marmeládou a dobře utřeme. Zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků.

  • 4

    Mísu vymažeme zbytkem másla, upravíme na ni polovinu rýže, potřeme meruňkovým džemem a na něj navrstvíme zbytek rýže. Opět potřeme zavařeninou, ozdobíme ovocným krémem, posypeme cukrem a ve vlažné troubě necháme oschnout.

  • 5

    Rozdělíme na talíře, doplníme dílky pomeranče a podáváme.

Komentáře k receptu