Karamelový grog z Hukvaldu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 218 kcal
 - Sacharidy 28 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 13 mg
 - Bílkoviny 0 g
 - Uhlovodany 28 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 63.3 mg
 - Vláknina 6125.5 mg
 - Vitamín A 6125.5 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20.4 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hlubší pánvi (nejlépe v teflonové) si rozpustíme za stálého míchání cukr na karamel a dáme pozor, aby se nám nezačal připalovat. Když je cukr téměř "na niť" přilijeme opatrně vodu, přidáme hřebíček a kousek celé skořice (ve vekosti polévkové lžíce) a při mírné teplotě a stálého míchání vaříme asi 6-7 minut.
 - 
                                2
Potom pánev s karamelovou vodou odstavíme z plotny.
 - 
                                3
Do hrnečků nalijeme po 50 ml rumu, zalijeme karamelovou vodou, přidáme na dochucení po 1 kolečku z citronu, který jsme si předtím omyli, osušili a nakrájeli.
 - 
                                4
Grog z Hukvaldu pijeme horký.