Jehněčí kebaby marocké
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 294 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 7 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 90 mg
 - Draslík 181.1 mg
 - Vláknina 7060.8 mg
 - Vitamín A 7060.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 44.6 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1069.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso pokrájíme na stejné kousky. V míse smícháme olej, chilli, citronovou šťávu a kůru, rozetřený česnek, zázvor, koriandr a kmín. Do této marinády dáme maso a promícháme. Zakryjeme mísu a necháme marinovat 2 hodiny.
 - 
                                2
Na 8 dílů nařízneme citron a cibuli.
 - 
                                3
Z cuket odřízneme slupky na tenké dlouhé proužky a pak je pokrájíme na silnější kolečka.
 - 
                                4
Vyndáme maso z marinády a napícháme maso střídavě s citronem, cibulí a cuketou na grilovací jehly.
 - 
                                5
Opékáme kebaby 10 minut, často obracíme a potíráme zbylou marinádou.
 - 
                                6
Podáváme teplé.