Citronové věnečky s krémem
Suroviny
- 200 g Máslo čerstvé
 - 200 g Cukr krupice
 - 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 75 g Máslo čerstvé
 - 50 g Cukr moučkový
 - 1 kávová lžička Likér pomerančový
 - 1 ks Cukr vanilka
 - 1 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 1 polévková lžíce Citronová kůra
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 3 polévková lžíce Marmeláda citronová
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 187 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 10 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 29.2 mg
 - Draslík 2.3 mg
 - Vláknina 847.1 mg
 - Vitamín A 847.1 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.5 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z bílků ušleháme tuhý sníh, pak přimícháme citronovou kůru a šťávu, mouku a vypracujeme hladké těsto.
 - 
                                2
Těsto naplníme do zdobícího sáčku s hladkým nástavcem. Plech vyložíme pečicím papírem a pomocí zdobicího sáčku tvoříme na pečicím papíru věnečky. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia a věnečky pečeme asi 10 minut.
 - 
                                3
V míse ušleháme máslo s cukrem, vanilkovým cukrem, žloutkem, marmeládou a pomerančovým likérem. Vyšleháme jemný krém.
 - 
                                4
Polovinu věnečků namažeme citronovým krémem a slepíme se zbývajícími věnečky. Pak podáváme.