Želé s citronem a bezovými květy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 64 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 1 mg
 - Bílkoviny 0 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 46.9 mg
 - Vláknina 3041.2 mg
 - Vitamín A 3041.2 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 24.9 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nachystáme okvětí černého bezu, ze kterého musíme odstranit hmyz, a kůru ze tří dobře omytých a osušených citronů nakrájených na širší dlouhé proužky. Ze zbylých citronů i z citronů bez kůry vymačkáme šťávu. V hrnci přivedeme k varu 1 litr citronové šťávy, proužky kůry ze tří citronů a želírovací cukr; okvětí černého bezu přidáme až směs začne silně bublat. Za neustálého míchání vaříme 4 minuty, sejmeme z ohně, vytáhneme proužky citronové kůry, květy černého bezu a lijeme do sklenic vypláchnutých horkou vodou. Sklenice naplníme po okraj a dobře uzavřeme.