Borůvkový džem s citronovou šťávou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 284 kcal
 - Sacharidy 73 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 2 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 73 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 113.4 mg
 - Vláknina 7026.7 mg
 - Vitamín A 7026.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.1 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Borůvky přebereme, očistíme a na sítu důkladně propláchneme vodou. Nasypeme do hrnce a zcela rozvaříme. Poté přidáme cukr a za stálého míchání povaříme do zhoustnutí. Přilijeme šťávu vymačkanou z citronu, znovu krátce povaříme a ihned rozdělíme do skleniček.
 - 
                                2
Po vychladnutí uzavřeme. Odložíme a uchováme na temném a chladnějším místě.