Hrušková povidla s jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 500 g Cukr krystal
  • 1 ks Citrony
  • 1 kg Jablka
  • 1 kg Hrušky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 241 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 2 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 63 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 202.9 mg
  • Vláknina 9950 mg
  • Vitamín A 9950 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hrušky a jablka oloupeme, rozkrojíme, odstraníme jadřince, omyjeme a rozemeleme na masovém mlýnku. Vzniklou kaši přemístíme do kastrolu a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Poté zakápneme šťávou z citronu, přisypeme cukr a znovu povaříme.

  • 2

    Povidla rozdělíme do sklenic, naskládáme do pekáče, vložíme do vyhřáté trouby a zapečeme. Po vychladnutí zakryjeme celofánem, převážeme a uložíme na studeném a suchém místě.

Komentáře k receptu