Pstruh s pomerančovou marinádou
Suroviny
- 50 g Petržel - nať
 - 20 g Tymián čerstvý
 - 50 g Oříšky piniové
 - 20 g Máta
 - 40 ml Sherry brandy
 - 1 ks Citrony
 - 3 ks Pomeranče
 - 2 ks Pstruh
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 polévková lžíce Balsamico ocet
 - 1 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 595 kcal
 - Sacharidy 30 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 196 mg
 - Bílkoviny 57 g
 - Uhlovodany 29 g
 - Cholesterol 145 mg
 - Draslík 1453.4 mg
 - Vláknina 13112.5 mg
 - Vitamín A 13112.5 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 133.6 mg
 - Vitamín E 2.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Pstruhy omyjeme a rozkrájíme na plátky. Plátky osolíme, opepříme a v misce obalíme v mouce. Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Petrželku a tymián posekáme nadrobno.
 - 
                                2
Připravíme pánev, na které rozpálíme olej. Vložíme na něj plátky pstruhů a zprudka opečeme po obou stranách. Pak ryby vyndáme z pánve a přilijeme na ni zbývající olej a nasekaný česnek, polovinu petrželky a tymián. Všechno orestujeme. Z jednoho pomeranče a jednoho citronu vymačkáme šťávu a přilijeme ji na pánev. Vlijeme na ni také sherry a balzamikový ocet. Pět minut povaříme a pak osolíme a opepříme.
 - 
                                3
Plátky z pstruhů vložíme do větší nádoby a zalijeme na pánvi udělanou marinádou. Necháme minimálně jeden den marinovat.
 - 
                                4
Ze zbylých dvou pomerančů okrájíme slupku tak, abychom se dostali až na čistou dužinu. Pak pomeranče rozkrájíme na příčné plátky. Mezi plátky ryb vkládáme plátky pomerančů.
 - 
                                5
Nasucho opražíme nasekané piniové oříšky a před servírováním jimi posypeme ryby. Nakonec ještě pstruhy zasypeme zbylou petrželkou, kterou jsme nasekali nadrobno, a mátou.