Kachna na citronu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Mandle
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 200 g Pórek
  • 9 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Zázvor mletý
  • 30 g Citronová kůra
  • 8 g Anýz mletý
  • 800 g Kachní stehna
  • 60 ml Med včelí
  • 6.87 ml Olej olivový
  • 10 ml Omáčka sójová
  • 30 ml Citronová šťáva
  • 4 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 742 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 1106 mg
  • Bílkoviny 60 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 240 mg
  • Draslík 341.7 mg
  • Vláknina 10159 mg
  • Vitamín A 10159 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.3 mg
  • Vitamín E 6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci smícháme med, anýz, zázvor, sójovou omáčku, citronovou šťávu a kůru. Vaříme 10 minut na mírném ohni, potom scedíme a čirou tekutinu vaříme do zhoustnutí. Kachní stehna očistíme, osušíme a potřeme bohatě vzniklou marinádou. Osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji ve woku opékáme 10 minut z každé strany. V průběhu opakovaně potíráme marinádou.

  • 2

    Zatím na jiné pánvi na rozehřátém másle osmažíme nasekaný česnek, pórek nakrájený na šikmé pruhy a mandle. Podáváme jako přílohu k hotové kachně.

Komentáře k receptu