Rose baklava
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 394 kcal
 - Sacharidy 48 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 83 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 40 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 274.9 mg
 - Vláknina 11139.2 mg
 - Vitamín A 11139.2 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.1 mg
 - Vitamín E 8.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Smícháme 300 g třtinového cukru, šťávu z poloviny citronu, 4 lžíce cukrový sirup a celou skořici. Přidáme 400 ml vody a pomalu přivedeme k varu a vaříme 10 minut, dokud nezískáme sirup. Necháme vychladit.
 - 
                                2
Smícháme nasekané mandle 75 g cukru, mletou skořici, drcený hřebíček a zbytek cukrového sirupu.
 - 
                                3
Malý pekáček vytřeme olejem. Na spodek dáme 1 plát filo těsta a potřeme olejem. Vezmeme další plátek a dáme do pekáčku – opět potřeme olejem. Toto opakujeme, dokud nespotřebujeme polovinu množství těsta.
 - 
                                4
Na těsto dáme připravenou ořechovou náplň a opět dáváme vrstvy těsta (potíráme olejem mezi jednotlivými těsty). Potřeme i nahoře.
 - 
                                5
Pečeme 30 minut na 180 °C a poté 5 minut na 200 °C.
 - 
                                6
Potřeme připraveným sirupem a nakrájíme na 16 kousků.