Douze- pointe
Suroviny
- 85 g Brambory
 - 500 g Listové těsto
 - 200 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 50 g Sýr Feta
 - 75 g Ricotta
 - 325 g Čedar
 - 85 g Zelí bílé
 - 2 kávová lžička Cukr třtinový
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 kávová lžička Ocet vinný
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 6 ks Cibulka jarní
 - 1 ks Paprika červená
 - 1 ks Citron
 - 2 ks žloutek
 - 4 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 - 1 polévková lžíce Máslo
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 973 kcal
 - Sacharidy 62 g
 - Tuky 42 g
 - Sodík 349 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 103.1 mg
 - Draslík 391.1 mg
 - Vláknina 9365 mg
 - Vitamín A 9365 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 39.9 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Formy na muffiny vymažeme olejem a vysypeme moukou. Těsto rozválíme a vykrájíme z něj kolečka o průměru 12 cm a každý vložíme do vymazané formy na muffiny. Těsto by mělo vystačit na 12 kousků – to znamená čtyři kusy budou plněny jedním druhem náplně. Poté co je naplníme, je ještě shora přikryjeme zbylým těstem, abychom získali uzavřené koláčky.
 - 
                                2
Pečeme 25 minut na 200 °C dozlatova.
 - 
                                3
PŘÍPRAVA POLSKÝCH KOLÁČKŮ:
 - 
                                4
Brambory nakrájíme na kousky, zelí nakrouháme, sýr nastrouháme a dvě jarní cibulky nakrájíme najemno.
 - 
                                5
Brambory uvaříme v osolené vodě a poté rozmixujeme.
 - 
                                6
Na másle smažíme zelí a smažíme na pánvi doměkka. Poté přidáme jarní cibulku, 2 stroužky česneku, čedar a po zchladnutí vmícháme i žloutek. Ochutíme solí a pepřem.
 - 
                                7
PŘÍPRAVA ŠPANĚLSKÝ PAPRIKOVÝCH KOLÁČKŮ:
 - 
                                8
Papriku nakrájíme na drobné kousky, cibuli nakrájíme najemno, dva stroužky česneku prolisujeme a petrželku nasekáme na jemno.
 - 
                                9
Papriku, cibuli, česnek, mletou papriku smažíme na oleji doměkka. Poté přidáme rajčata, cukr, ocet a petrželku a 10 minut povaříme. Ochutíme a necháme vystydnout.
 - 
                                10
PŘÍPRAVA ŘECKÝCH KOLÁČKŮ:
 - 
                                11
Fetu rozdrobíme, dva česnekové stroužky utřeme a 3 kusy jarní cibulky nasekáme.
 - 
                                12
Smícháme rizotu, fetu, jeden žloutek, citronovou šťávu a kůru, česnek a vše rozmixujeme doměkka. Poté přidáme jarní cibulku a ještě chvíli mixujeme. Dochutíme solí a pepřem.