Nejlepší pečená štika

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1300 g Štika obecná
  • 100 g Cibule červená
  • 100 g Cibulka jarní
  • 100 ml Olej slunečnicový
  • 1.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Citrony
  • 4 stroužek Česnek
  • 0.5 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 0.5 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 422 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 103 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 130 mg
  • Draslík 151.6 mg
  • Vláknina 5729.1 mg
  • Vitamín A 5729.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.1 mg
  • Vitamín E 10.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vykuchanou štiku očistíme od šupin a z obou stran na několika místech nařízneme kůži. Štiku osolíme a opepříme.

  • 2

    Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno, oloupaný česnek rozdrtíme, bylinky nasekáme najemno, citron důkladně omyjeme a nakrájíme na měsíčky. Vše v misce promícháme s olejem.

  • 3

    Připravenou zeleninovou směsí štiku naplníme a zbylou náplní štiku potřeme na povrchu. Rybu dobře zabalíme do alobalu a na grilu pečeme zhruba 40 minut.

Komentáře k receptu