Kdoulové želé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 184 kcal
 - Sacharidy 68 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 4 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 41 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 106.6 mg
 - Vláknina 470 mg
 - Vitamín A 470 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.4 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupeme kilogram kdoulí, vyřízneme jádřince a kdoule rozkrájíme na kousky. Kdoule vsypeme do hrnce a zamícháme do nich šťávu z jednoho citronu. Dolijeme vodou, uvedeme do varu a asi 20 minut zvolna vaříme. Kdoule scedíme, rozmixujeme a vrátíme zpět do hrnce. Přidáme cukr a vaříme dalších 20 minut za neustálého míchání. Když je směs dostatečně hustá, naběračkou ji přeneseme do formy o průměru 25 cm, vysypané cukrem. Směs ve formě rozetřeme ji tak, aby tvořila vrstvu asi 2,5 cm silnou. Želé necháme do druhého dne odležet a pak je rozkrájíme na tvary dle naší fantazie.