Marocká jehněčí kýta bez kosti
Suroviny
- 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 0.5 kávová lžička Kmín celý
 - 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
 - 1 ks Cibule
 - 1 hrst Petržel - nať
 - 1 špetka Pepř cayenský
 - 1 špetka Koriandr mletý
 - 1 špetka Sůl
 - 2 stroužek Česnek
 - 2.5 kg Jehněčí kýta
 - 3 polévková lžíce Olej stolní
 - 3 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 1 polévková lžíce Tymián sušený
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 565 kcal
 - Sacharidy 2 g
 - Tuky 40 g
 - Sodík 207 mg
 - Bílkoviny 46 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 166.1 mg
 - Draslík 779.1 mg
 - Vláknina 803.2 mg
 - Vitamín A 803.2 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.5 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Odřežeme tuk z horní části kýty.
 - 
                                2
Kýtu položíme obráceně a rozprostřeme na prkénko.
 - 
                                3
Uděláme špičkou nože zářezy do silné části masa.
 - 
                                4
Rozklepeme paličkou na maso na 3cm tloušťku.
 - 
                                5
Smícháme suroviny na marinádu - cibuli, citr.šťávu, česnek, kmín, mletou sladkou papriku, pepř, petržel, sůl, tymián a zázvor.
 - 
                                6
Směs vetřeme do masa, maso zabalíme - musí zůstat ploché - a zajistíme kovovými jehlami.
 - 
                                7
Hodinu necháme v lednici marinovat.
 - 
                                8
Gril rozehřejeme na střední teplotu a rošt potřeme lehce olejem. Z každé strany pečeme maso 5 minut a poté 15 minut z obou stran. Potíráme směsí oleje a citronové šťávy.
 - 
                                9
Položíme na prkénko kýtu, vytáhneme jehly a nařežeme maso na 1cm silné plátky.
 - 
                                10
Přemístíme na mísu a podáváme se salátem.