Grapefruitová kolečka z avokáda s kaviárem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Kaviár
  • 1 kávová lžička Estragon
  • 2 ks Avokádo
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kari koření
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 241 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 516 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 176.4 mg
  • Draslík 591.5 mg
  • Vláknina 13770.8 mg
  • Vitamín A 13770.8 mg
  • Vitamín B6 1.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.3 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme růžové grapefruity i s blánou, aby zbyla jen dužina, kterou pokrájíme na malé kousky.

  • 2

    Vedle v misce vydlabeme z avokád dužinu, zalijeme ji citronovou šťávou, osolíme, okořeníme pepřem a kari a vše rozmačkáme na hladkou kaši.

  • 3

    Servírujeme pomocí asi 8 cm formičky. Položíme jí do středu talíře a vyplníme dno grapefruitovou dužinou. Na grapefruity poklademe avokádové pyré a navrch dáme vrstvu kaviáru. Když suroviny pěchujeme, mírně je stlačíme, aby po sundání formičky držely tvar. Navrch můžeme kolečka ozdobit najemno posekaným čerstvým estragonem.

Komentáře k receptu