Kotlety na grilu s grapefruitovou salsou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 27 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 6 kávová lžička Pepř 4 barev
  • 1 ks Grapefruity
  • 5 ks Olivy černé
  • 4 ks Vepřové kotlety
  • 5 ks Olivy zelené
  • 1.5 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Rajčata
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 2 polévková lžíce Kapary
  • 2 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 516 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 1831 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 69 mg
  • Draslík 572.4 mg
  • Vláknina 26663.9 mg
  • Vitamín A 26663.9 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 48.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kotlety o síle asi 1.5 cm omyjeme, osušíme, osolíme, potřeme olivovým olejem a posypeme čerstvě pomletým pepřem 4 barev. Pak kotlety na chvíli odložíme, než připravíme salsu.

  • 2

    Grapefruitová salsa:

  • 3

    Oloupaný a očištěný grapefruit z bílé slupky (jen čistá dužina) pokrájíme na malé kousíčky a dáme do mísy. Přidáme k němu zelené a černé olivy bez pecek, které též drobně pokrájíme. Ještě přidáme omytou, drobně pokrájenou petrželku, pokrájené kapary, panenský extra olivový olej a pokrájená sušená rajčata. Směs dobře promícháme.

  • 4

    Kotlety grilujeme přibližně 4-6 minut z každá strany ve středně vyhřátém grilu.

  • 5

    Grilované kotlety dáme na vyhřáté talíře. Každou ozdobíme 2 lžícemi salsy a podáváme.

Komentáře k receptu