Osvěžující grapefruitový sorbet
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 400 kcal
- Sacharidy 92 g
- Tuky 1 g
- Sodík 5 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 92 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 610.2 mg
- Vláknina 14400.1 mg
- Vitamín A 14400.1 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 140.5 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Cukr nasypeme do vody a pozvolna zahříváme, dokud se nerozpustí. Cca 1,5 minuty povaříme, odstavíme a necháme vychladnout. Přidáme šťávu vymačkanou z grapefruitů a campari. Směs přelijeme do nerezové misky a vložíme na cca 60 minut do mrazáku. 
- 
                                2Během mražení několikrát promícháme. Po vyjmutí rozmixujeme ručním mixérem do krémovité konzistence a znovu necháme zmrazit. 
- 
                                3Před podáváním necháme sorbet mírně povolit, rozdělíme do vychlazených skleniček a dozdobíme snítkou máty. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                