Špagety s rukolou a kapari

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 350 g Špagety, Makarony
  • 175 g Rukola
  • 1 kávová lžička Kapary sterilované
  • 0.25 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 0.75 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Limetka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1.5 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Rajčata sušená sterilovaná
  • 4 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 636 kcal
  • Sacharidy 103 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 657 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 103 g
  • Cholesterol 10.9 mg
  • Draslík 891 mg
  • Vláknina 16273.3 mg
  • Vitamín A 16273.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 51.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve ustrouháme kůru ze dvou limet a z jedné vymačkáme šťávu. Třetí limetu rozkrojíme na čtvrtiny a dáme stranou.

  • 2

    V hrnci svaříme osolenou vodu (1/2 lžičky soli) a uvaříme v ní špagety al dente. Scedíme je a necháme okapat.

  • 3

    Mezitím, co vaříme těstoviny, dáme do pánve 2 lžíce oleje, rozehřejeme a přidáme limetovou kůru, po půl minutě přidáme nadrobno nasekaný česnek, 1/4 lžičky sušené červené papriky, nadrobno nakrájená sušená rajčata a opláchnuté okapané kapary. Restujeme asi 2 minuty. Přidáme špagety a ještě asi 3 minuty restujeme. Zalijeme limetovou šťávou, vmícháme opranou, osušenou a nahrubo nakrájenou rukolu a vše promícháme.

  • 4

    Směs osolíme, opepříme, na talíři pokapeme olivovým olejem, posypeme čerstvě nastrouhaným parmezánem a ozdobíme klínky limety. Hned servírujeme.

Komentáře k receptu