Garnáti s piri piri kořením

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 125 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 ml Olej rostlinný
  • 2 kávová lžička Petržel - nať
  • 2 kávová lžička Koření piri piri
  • 1 ks Limetka
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.2 dl Olej arašídový (podzemnicový)
  • 1 kg Garnát obecný
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 576 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 1066 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 343.3 mg
  • Draslík 317.5 mg
  • Vláknina 2974.2 mg
  • Vitamín A 2974.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.1 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a připravené syrové garnáty s ocáskem ostrým nožem nakrojíme a otevřeme do tvaru motýlků.

  • 2

    Připravíme obalovací směs smícháním arašídového oleje, citronové šťávy, koření piri piri, sušené petrželové natě a prolisovaného česneku. V této směsi garnáty obalíme garnáty a lehce je poprášíme moukou.

  • 3

    Rozehřejeme arašídový olej (lépe snáší vysoké teploty), garnáty v něm fritujeme 1 - 2 minuty do křupava.

  • 4

    Podáváme s nakrájenou limetkou.

Komentáře k receptu