Melounová zmrzlina po thajsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 ml Voda pitná
  • 90 ml Cukr krupice
  • 4 ks Limetka kafrová
  • 0.5 kg Meloun cukrový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 117 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 1 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 0.5 mg
  • Vláknina 60 mg
  • Vitamín A 60 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 887.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vodu vlijeme do hrnce, přidáme cukr, na kousky natrhané listy kafrové limety a zvolna zahříváme, až se cukr rozpustí. Přelijeme do mísy a necháme vychladnout.

  • 2

    Meloun rozkrojíme na plátky, odstraníme slupku a semínka a dužinu pokrájíme na kostičky. V mixéru ji rozdrtíme na tekutou kaši. Promícháme s připraveným roztokem a v lednici necháme vychladit 3-4 hodiny. Poté vložíme na 2 hodiny do mrazáku.

  • 3

    Po vyjmutí rozmělníme vidličkou na menší krystalky, vrátíme do mrazáku a chladíme další 3 hodiny do ztuhnutí. Během této doby ještě cca 6x zopakujeme rozbíjení směsi.

  • 4

    Zmrzlinu vyjmeme z mrazáku cca 30 minut před servírováním, aby částečně změkla.

Komentáře k receptu