Ledové kostky s citronovou šťávou a bazalkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 ml Víno bílé
  • 250 ml Citronová šťáva
  • 100 ml Limetková šťáva
  • 2 polévková lžíce Bazalka
  • 5 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Citronová kůra
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 132 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 5 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 134.3 mg
  • Vláknina 717.7 mg
  • Vitamín A 717.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nadrobno posekáme 2 lžíce bazalkových lístků, dále si připravíme 250 ml citronové šťávy, 100 ml šťávy limetkové a 1 lžíci nastrouhané citronové kůry.

  • 2

    V kastrolku při střední teplotě smícháme sladké bílé víno a krupicový cukr s bazalkou. Uvedeme do varu, za stálého míchání vaříme 3 minuty. Nálev přecedíme do tenkostěnné misky, necháme vychladit na pokojovou teplotu, přimícháme citronovou kůru, citronovou a limetkovou šťávu, dáme mrazit. Když se na okrajích misky začnou tvořit ledové krystalky, směs promícháme a krystaly rozdrtíme. Znovu pak částečně zamrazíme a rozmícháme.

  • 3

    Směs přelijeme do formy na ledové kostky a necháme úplně zmrazit.

  • 4

    Kostky jsou vhodnou vložkou do vermutu a nápojů on the rock.

Komentáře k receptu