Mandarinkové řezy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 18

Suroviny

  • 600 g Kompot mandarinkový
  • 120 g Mandle
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 350 g Máslo čerstvé
  • 650 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 60 g Mouka pšeničná hrubá
  • 180 g Cukr krupice
  • 120 g Cukr krupice
  • 20 g Cukr vanilka
  • 13 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 40 g Pudinkový prášek - vanilkový
  • 100 g Marmeláda pomerančová
  • 1 kávová lžička Pomerančová kůra
  • 6 ks Vaječný bílek slepičí
  • 6 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 4 dl Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 517 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 50 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 154.3 mg
  • Draslík 181.9 mg
  • Vláknina 4711.7 mg
  • Vitamín A 4711.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.2 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plech vymažeme 30 g másla, vysypeme hrubou moukou. Máslo (50 g) v mikrovlnné troubě rozpustíme a necháme mírně vychladnout. Žloutky s vanilkovým cukrem a pomerančovou kůrou metlou ušleháme do tužší pěny. Bílky vyšleháme do pěny, přidáme cukr a vyšleháme tuhý sníh, který vmícháme do žloutkové pěny. Přidáme rozpuštěné máslo, prosátou mouku, spolu s kypřícím práškem a vařečkou zlehka, ale důkladně, aby nám nezůstala na dně mouka, promícháme. Připravené těsto ihned vlijeme na plech, vložíme do předehřáté trouby. Při 170°C teplotě pečeme 35 minut. Upečený korpus vytáhneme z trouby, necháme vychladnout.

  • 2

    Příprava krému: do kastrůlku vlijeme mléko, přisypeme cukr a pudinkový prášek. Na mírném ohni, za stálého míchání, uvaříme hustý pudink. Stáhneme ze sporáku, občasným promícháním necháme vychladnout a přidáme 100 g okapaných mandarinek. Mandarinky s pudinkem spolu rozšleháme na hladkou hmotu, do které všleháme na kousky nakrájené čerstvé máslo.

  • 3

    Vychladlý korpus vybereme z plechu, a poté podélně rozřízneme na 3 díly. První díl potřeme marmeládou, na ni rozetřeme 1/3 náplně. Na náplň naskládáme měsíčky mandarinek a přiklopíme druhým dílem korpusu. Opět potřeme marmeládou, druhým dílem náplně, vyskládáme mandarinky a přiklopíme třetím dílem korpusu. Ten opět potřeme marmeládou a zbylou náplní. Povrch korpusu ozdobíme praženými mandlemi, které nastrouháme na hrubém struhadle.

  • 4

    Naplněný korpus vložíme do lednice zatuhnout. Následovně krájíme na řezy, které servírujeme na jednotlivých dezertních talířcích.

Komentáře k receptu