Mandarinkové koláčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Kompot mandarinkový
  • 25 g Máslo čerstvé
  • 15 g Máslo čerstvé
  • 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 20 g Cukr moučkový
  • 60 g Čokoláda bílá
  • 30 g Pomerančová kůra
  • 20 g Zázvor kandovaný
  • 80 g Cukr krystal
  • 20 ml Mléko polotučné
  • 8 ml Balsamico ocet
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 411 kcal
  • Sacharidy 66 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 23 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 55 g
  • Cholesterol 108.2 mg
  • Draslík 138 mg
  • Vláknina 3820 mg
  • Vitamín A 3820 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mandarinkový kompot scedíme a mandarinky necháme okapat. Do mísy vložíme žloutek, přisypeme cukr a promícháme. Přidáme mouku, máslo a nastrouhanou kůru. Vypracujeme těsto, které dáme do lednice na chvíli uležet.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cukr, zkaramelizujeme, přidáme kousky zázvoru, promícháme a odstavíme.

  • 3

    Do formiček na koláčky rozdělíme mandarinky, zalijeme je karamelem, doplníme těstem, formičky vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 20 minut. V rendlíku zahřejeme mléko a přidáme nalámanou bílou čokoládu, zakápneme octem a rozpustíme.

  • 4

    Upečené koláčky vyklopíme, potřeme bílou polevou a necháme vychladnout.

Komentáře k receptu