Pórková polévka s pomerančovou kůrou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 160 g Cibule
  • 80 g Mrkev kořen
  • 70 g Pomeranče
  • 400 g Pórek
  • 100 g Rajčata
  • 10 g Cukr krupice
  • 1 g Bobkový list
  • 60 g Celer řapíkatý
  • 400 g Cizrna konzervovaná
  • 3 g Rozmarýn čerstvý
  • 250 g Kroupy ječné
  • 50 ml Olej olivový
  • 2500 ml Vývar zeleninový
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Chilli paprička
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 471 kcal
  • Sacharidy 72 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 1656 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 5.6 mg
  • Draslík 697.8 mg
  • Vláknina 20562.8 mg
  • Vitamín A 20562.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.2 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zeleninu očistíme, omyjeme a pokrájíme na drobné kousky.

  • 2

    Olej necháme rozehřát a zeleninu na něm pozvolna osmahneme. Smažíme cca 5 minut.

  • 3

    Kroupy uvaříme dle návodu výrobce.

  • 4

    K smažící se zelenině přidáme pomerančovou kůru, lisovaný česnek, chilli a cukr.

  • 5

    Minutu smažíme, poté promícháme rajčata a pomerančovou šťávu.

  • 6

    Kroupy slijeme a společně s cizrnou přimícháme do polévky.

  • 7

    Zalijeme vývarem, přidáme koření a uvedeme k varu.

  • 8

    Polévku vaříme 20 minut.

  • 9

    Osolíme, opepříme.

Komentáře k receptu