Kuřecí maso s pomerančovou šťávou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 2 g Sůl
  • 150 ml Vývar drůbeží
  • 100 ml Kečup
  • 150 ml Pomerančová šťáva
  • 220 ml Voda pitná
  • 2 ks Paprika zelená
  • 8 ks Kuřecí stehna
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 445 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 428 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 166 mg
  • Draslík 472.2 mg
  • Vláknina 927.4 mg
  • Vitamín A 927.4 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.8 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí stehna omyjeme, osušíme a dáme do hrnce nebo vysoké pánve.

  • 2

    Papriky omyjeme, zbavíme zrníček a nakrájíme na kousky nebo kolečka.

  • 3

    Tyto papriky nasypeme na kuřecí maso.

  • 4

    Potom si připravíme na kuře zálivku. Smícháme kuřecí vývar, jemný kečup, sójovou omáčku, med, rozdrcený česnek, pepř a pomerančovou šťávu. Vše promícháme.

  • 5

    Touto zálivkou zalijeme maso a necháme povařit.

  • 6

    Pod pokličkou dusíme maso alespoň hodinu. Po hodině přilijeme k masu ještě 200 ml vody a dusíme, dokud není maso měkké.

  • 7

    Když jsou stehna upečená, zahustíme omáčku zbylou vodou, ve které jsme rozmíchali Solamyl.

Komentáře k receptu