Pomerančové dortíky s krémem z lučiny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Mouka polohrubá
  • 220 g Lučina smetanový sýr
  • 100 g Jogurt bílý
  • 250 g Mandle mleté
  • 50 g Cukr moučkový
  • 60 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 4 ks Pomeranče
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Pomeranče
  • 1 ks Jablko granátové
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 914 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 60 g
  • Sodík 132 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 62 g
  • Cholesterol 368 mg
  • Draslík 1129.1 mg
  • Vláknina 22772 mg
  • Vitamín A 22772 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 133 mg
  • Vitamín E 16.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané pomeranče nakrájíme na kostičky, podlijeme vodou a zhruba půl hodiny vaříme. Měkké pomeranče rozmixujeme a poté přes síto propasírujeme.

  • 2

    Vychladlou pomerančovou pastu v míse smícháme s vejci, mletými mandlemi a prosátou moukou s kypřícím práškem. Těsto promícháme a vlijeme na plech vyložený pečícím papírem a v troubě předehřáté na 180°C pečeme zhruba 40 minut. Poté necháme vychladnout.

  • 3

    V mezičase připravíme krém. Lučinu rozšleháme s jogurtem a cukrem.

  • 4

    Na ozdobu omyjeme pomeranč a i s kůrou nakrájíme na tenké plátky, které rozčtvrtíme. Granátové jablko rozpůlíme, slupku mačkáme a padající semínka zachytíme do misky.

  • 5

    Z vychladlého těsta tvořítkem vykrajujeme kolečka, na každé navršíme část krému, ozdobíme čtvrtkou plátku pomeranče a semínky granátového jablka.

Komentáře k receptu