Pomerančová marmeláda se zázvorem z domácí pekárny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 350 g Cukr želírovací
  • 2.5 dl Pomerančová šťáva
  • 1 polévková lžíce Zázvor mletý
  • 3 polévková lžíce Sirup zázvorový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 200 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 1 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 96.1 mg
  • Vláknina 750 mg
  • Vitamín A 750 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z domácí pekárny vyjmeme pečicí nádobu, nalijeme do ní pomerančovou šťávu, zázvorový sirup, přidáme želírovací cukr a zázvor. Nádobu vložíme zpět do přístroje, nastavíme program "džem" a zapneme. Při cyklu míchání neotvíráme víko, abychom se neopařili vystříknutým horkým džemem.

  • 2

    Zavařovací sklenice důkladně umyjeme, vysušíme, dáme na plech a sterilizujeme v troubě při 150 stupních alespoň 20 minut.

  • 3

    Po ukončení celého programu "džem" v domácí pekárně zkontrolujeme hustotu džemu. V případě potřeby čas prodloužíme programem "pečení".

  • 4

    Nádobu v rukavicích opatrně vyjmeme z přístroje a pomocí kleští odstraníme míchací lopatky. Sklenice naplníme džemem, dobře je uzavřeme a vychladíme.

Komentáře k receptu