Losos s pomerančovou šťávou a vodkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Křen
  • 90 g Máslo čerstvé
  • 200 g Pórek
  • 90 g Strouhanka
  • 5 g Kopr čerstvý
  • 650 g Losos - filety
  • 50 ml Citronová šťáva
  • 200 ml Pomerančová šťáva
  • 40 ml Vodka
  • 1 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 498 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 333 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 111.5 mg
  • Draslík 774.7 mg
  • Vláknina 3432.3 mg
  • Vitamín A 3432.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 41.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    70g másla necháme změknout a vyšleháme jej do pěny. Křen očistíme a nastrouháme na jemném struhadle, vmícháme do máslové pěny, přidáme strouhanku, sůl a pepř. Porce ryby osolíme a potřeme připravenou máslovou omáčkou. Poté je přendáme na vymazaný plech. Pórek omyjeme a pokrájíme na kolečka. Kopr nasekáme najemno.

  • 2

    Zbytek másla rozpálíme a podusíme na něm 9 minut pokrájený pórek. Porce ryby necháme grilovat v troubě 5 minut. Mezitím si smícháme pomerančovou a citronovou šťávu a dáme je vařit, přidáme vodku a maizenu. Necháme mírně zhoustnout, poté vmícháme pokrájený kopr. Grilovaného lososa servírujeme na dušeném pórku, přelitého citrusovou omáčkou.

Komentáře k receptu