Hrozinkové koláčky s pomerančovým máslem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 40 g Cukr moučkový
  • 90 g Cukr moučkový
  • 240 g Mouka pšeničná hladká
  • 40 g Hrozinky
  • 50 ml Pomerančová šťáva
  • 2 kávová lžička Droždí sušené
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Likér pomerančový
  • 1.5 polévková lžíce Pomerančová kůra
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 536 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 72 g
  • Sodík 54 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 81.1 mg
  • Draslík 46.5 mg
  • Vláknina 1121.7 mg
  • Vitamín A 1121.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 36.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce si v pomerančové šťávě rozpustíme cukr, vmícháme pomerančový likér a kůru. V jiné misce utřeme změklé máslo do krému, po částech přimícháme pomerančovou směs a pod fólií necháme přes noc ztuhnout.

  • 2

    Na vál prosejeme mouku, cukr, droždí, přimícháme změklé máslo, rozšlehané vejce s mlékem, sůl a hrozinky. Vypracujeme kompaktní těsto, které rozdělíme na 12 kousků. Vytvarujeme malé bochníčky, vložíme je na plech vyložený pečícím papírem (musíme počítat s tím, že bochníčky při pečení vykynou) a v troubě předehřáté na 210°C pečeme zhruba 25 minut, až bochníčky zezlátnou. Podáváme teplé s pomerančovým máslem.

Komentáře k receptu