Jahodový rosol

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Solamyl
  • 160 g Cukr krupice
  • 200 g Jahody zahradní
  • 2 ks Citrony
  • 3 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 197 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 32 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 53 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 149.8 mg
  • Vláknina 6700 mg
  • Vitamín A 6700 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 67.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté jahody rozmačkáme vidličkou v porcelánové míse, zalijeme 2 litry převařené, studené vody, protřeme hustým sítem a šťávu ponecháme stranou.

  • 2

    Zbylou dřeň zalijeme pětinásobným množstvím horké vody, 5 minut povaříme, přecedíme, znovu přivedeme k varu a zahustíme škrobem rozmíchaným v troše studené vody. Přilijeme šťávu z jahod, promícháme, osladíme, okyselíme šťávou ze dvou citronů, přivedeme k varu a odstavíme z ohně.

  • 3

    Prochladlý rosol nalijeme do formiček a uložíme v chladu.

Komentáře k receptu