Jahodový salát s rukolou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 147 kcal
 - Sacharidy 29 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 2 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 29 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 473 mg
 - Vláknina 12280 mg
 - Vitamín A 12280 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 153.7 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rukolu očistíme, omyjeme a necháme okapat. 2 pomeranče oloupeme, rozpůlíme, zbavíme peciček a napříč nakrájíme na tenké plátky. Třetí pomeranč vymačkáme. Metlou ušleháme zálivku z pomerančové šťávy, cukru, chilli koření a oleje.
 - 
                                2
Jahody omyjeme a rozpůlíme. Spolu s rukolou a plátky pomeranče je upravíme na talíře.
 - 
                                3
Salát přelijeme připravenou zálivkou a necháme chvíli odležet. Před podáváním posypeme zeleným pepřem.