Šlehačkové řezy
Suroviny
- 300 g Jahody zahradní
 - 250 g Cukr krupice
 - 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 200 g Jogurt bílý
 - 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
 - 5 ks Vejce slepičí
 - 2 ks Cukr vanilka
 - 1 balení Želatina v prášku
 - 10 polévková lžíce Voda pitná
 - 10 polévková lžíce Olej stolní
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 508 kcal
 - Sacharidy 65 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 65 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 41 g
 - Cholesterol 195.5 mg
 - Draslík 296.8 mg
 - Vláknina 3534.8 mg
 - Vitamín A 3534.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22.2 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ušleháme žloutky, cukr, olej, vodu, přidáme mouku a kypřící prášek do pečiva a nakonec tuhý sníh.
 - 
                                2
Vypracujeme těsto, které pečeme asi 15 minut.
 - 
                                3
Ušleháme šlehačku, přidáme vanilkový cukr a jogurt.
 - 
                                4
Dáme na upečené těsto, poklademe ovocem a zalijeme želatinou, kterou připravíme dle návodu.