Pudink s borůvkami a sirupem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 155 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 100 g Margarín
  • 100 g Strouhanka
  • 100 g Hrozinky
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Borůvky
  • 250 ml Sirup javorový
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 ks Máslo čerstvé
  • 2 ks Pudinkový prášek - vanilkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 550 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 265 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 51 g
  • Cholesterol 40.8 mg
  • Draslík 211.8 mg
  • Vláknina 3073.5 mg
  • Vitamín A 3073.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 35.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Margarín nakrájíme a smícháme s moukou, strouhankou a práškem do pečiva. Směs propracujeme a přidáme borůvky, rozinky, ohřátý sirup a mléko. Na těstě dál pracujeme.

  • 2

    Těsto vaříme na páře asi 2 a 1/2 hodiny ve vymazané formě na pudink, dobře zakryté fólií.

  • 3

    Podáváme s teplým vanilkovým pudinkem.

Komentáře k receptu