Roláda z fíků a mandlí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 170 g Fíky čerstvé
  • 40 g Mandle
  • 170 g Máslo čerstvé
  • 40 ml Mléko polotučné
  • 125 ml Voda pitná
  • 0.25 kávová lžička Muškátový oříšek
  • 0.25 kávová lžička Skořice mletá
  • 0.5 kávová lžička Soda jedlá
  • 0.25 kávová lžička Koření perníkové
  • 0.5 kávová lžička Tresť vanilková
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2.33333 šálek Mouka pšeničná hladká T 650
  • 3 polévková lžíce Cukr krupice
  • 6 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 600 kcal
  • Sacharidy 66 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 73 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 90.7 mg
  • Draslík 151.7 mg
  • Vláknina 6937.9 mg
  • Vitamín A 6937.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.7 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 38.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    K varu přivedeme fíky, cukr krupici, vodu a koření. Plamen stáhneme a mícháme tři minuty. Poté přidáme nasekané mandle a směs necháme vychladnout. Máslo utřeme od pěny, přidáme cukr moučku, vejce, vanilkový extrakt.

  • 2

    Smícháme mouku, sodu, skořici a oříšek. Polovinu přidáme do máslové směsi, včetně mléka, mouky. Těsto necháme ve tvaru koule půl hodiny v ledničce.

  • 3

    Pak je rozdělíme na dvě části, rozválíme, potřeme polovinou směsi a zabalíme jako roládu. Necháme ve fólii v lednici půl hodiny odležet.

  • 4

    Rolády nakrájíme na plátky a na plechu vyloženém pečicím papírem je pečeme asi dvanáct minut.

Komentáře k receptu