Fíky s hovězím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Hovězí maso zadní
  • 4 ks Tyčinka Grissini
  • 1 ks Meduňka
  • 0.5 kg Fíky čerstvé
  • 2 cl Likér Grand Marnier
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 145 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 17 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 14.5 mg
  • Draslík 290 mg
  • Vláknina 8183 mg
  • Vitamín A 8183 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme fíky, oloupeme je a nakrájíme na dílky. Naplníme jimi formu a pokapeme likérem Grand Marnier a citronovou šťávou.

  • 2

    Opereme meduňku, osušíme ji a nakrájíme na nudličky. Posypeme jí fíky a necháme 5 minut odležet.

  • 3

    Sušené hovězí maso nakrájíme na co nejtenčí plátky.

  • 4

    Plátky masa svineme do ruliček a naservírujeme na dezertní talířky.

  • 5

    Můžeme ozdobit listy salátu.

  • 6

    Přidáme fíky a podáváme s grissini.

Komentáře k receptu