Rybízové čatní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 250 ml Víno červené
  • 60 ml Ocet vinný červený
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Pomeranče
  • 1 kg Cukr krupice
  • 1 kg Rybíz červený
  • 2 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 614 kcal
  • Sacharidy 151 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 5 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 150 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 497.5 mg
  • Vláknina 14495 mg
  • Vitamín A 14495 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 87.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybíz omyjeme a necháme dobře okapat. Otrháme kuličky, promícháme je s cukrem. Necháme 30 minut odležet. Citrony omyjeme horkou vodou a osušíme. Ze všech plodů oloupeme škrabkou kůru a vymačkáme šťávu. Proužky kůry povaříme 5 minut v červeném víně. Přidáme rybíz, citrusovou šťávu a práškovou hořčici. Vaříme tak dlouho, dokud rybíz nepopraská. Vmícháme ocet a nezakryté vaříme dalších 15 minut. Horké čatní plníme do sklenic se šroubovacím uzávěrem.

Komentáře k receptu